volg ons op  #sallandtech

Onze ervaren loodgieter

‘Nooit gedacht dat ik weer zou gaan leren’

Toen Raymond Dijkslag achttien jaar geleden bij Nijhof begon, volgde hij in aanvulling op de LTS  een opleiding voor eerste monteur installatietechniek. “Ik ben op driekwart gestopt, maar verstand komt met de jaren en dus heb ik deze opleiding na vijftien jaar weer opgepakt”, vertelt Raymond. 

Als ervaren loodgieter volgt Raymond via Salland Tech Academy een EVC-traject bij het Deltion College. “Met mijn ervaringscertificaat krijg ik voor veel vakken een vrijstelling en dus hoef ik alleen examen in Nederlands en rekenen te doen”, vult hij aan. “Mijn huiswerk – meestal opdrachtjes van zo’n vijf à zes minuten – maak ik ’s avonds thuis en anders tijdens de pauze in de schaftkeet. Uiteindelijk wil ik graag werkvoorbereider of projectleider worden.” 

Betrokken vakmensen

Ondertussen begeleidt Raymond ook zelf leerlingen, zodat zij het vak inclusief de fijne kneepjes onder de knie krijgen. “Leren van een vakman die zelf nog op school zit, ik vind het een heel goed initiatief van Nijhof. Ze doen dat om leerlingen te motiveren een vakdiploma te halen. Ze zorgen dat er bij Nijhof alleen maar vakmensen aan het werk zijn en dat zij er uiteraard tien, twintig of dertig blijven werken én leren. Ik raak in ieder geval nooit uitgeleerd.”

Op zoek naar een leerwerkplek, stageplek of uitdagende baan in de installatietechniek?
Nijhof geeft je graag een kans. Kom maar op!

www.werkenbijnijhofgroep.nl

Werken bij de Nijhof Groep?